2010. február 11., csütörtök

LOST, 6x03 (What Kate Does) - Epizódértékelés



A lassú tempó és az alig-alig csordogáló események ellenére egyáltalán nem volt rossz rész. Szerintem normális, hogy a nyitó dupla rész után kissé gyengébbre sikerült a folytatás, de semmivel sem rosszabb, mint mondjuk a tényleg nyugisabb 1-2 évad némely epizódja.
Sayid "feltámadása" továbbra sem lett megmagyarázva, viszont sokak gyanúja látszik beigazolódni, akik arra tippeltek korábban, hogy megszállták. Bár azt továbbra sem hiszem, hogy Jacob, hiszen akkor Dogen és társai nem akarták volna megmérgezni. Hurley nem is sejtette, hogy nem mondott olyan nagy baromságot, amikor megkérdezte Sayidtól, hogy "Haver, zombi lettél?" Mellesleg Sawyer akciója az elején szép volt, bár Juliet halála ellenére elég karakteridegen dolog tőle, hogy egyik pillanatról a másikra hátat fordít a társainak.


Sayiddal sosem volt különösebben jóban, tehát őt még megértem. A szemében Jack a fő bűnbak, így még őt is. De hogy Kate és Hurley is ennyire nem jelent neki semmit, azt már egyenesen rossz volt nézni. Azt még rosszabb, amikor Kate utána ment, ő pedig jóformán leszarta. Pedig a mólón ücsörögve beismerte, hogy valójában az Ő hibája volt Juliet halála, hiszen ha anno elhagyták volna a szigetet a tengeralattjáróval, nem hal meg a csaj. Jack viszont egyre szimpatikusabbá válik, ahogy a történtek ellenére is próbálja összetartani a társait és akár az életét is feláldozná bármelyikükért. Konkrétan Sayidra gondolok, aki kishíján bevette a mérget, de Jack lenyelte helyette. Szerencsére keleti barátunk még időben kipréselte belőle a kapszulát. Kiderült az is, amit szintén gyanítani lehetett, hogy a Többiek a Fekete Füsttől, azaz a Nemezistől védik a templomot a hamuval és miegymással. Az viszont érdekelne, hogy az előző részben kinek küldék azt a figyelmeztető rakétát. Talán Richardéknak? Így viszont az is egyre valószínűbb, hogy a Nemezis a templomba akar "hazamenni", az viszont továbbra is rejtély, hogy mi van ott, miért jobb neki ott. Kíváncsi vagyok mikor egyesül újra a nagy csapat, azaz Jackék a templomban és Benék a parton. Amikor Jin kóborolt a dzsungelben, egy pillanatra azt hittem, hogy "véletlenül" összefut majd Sunnal. Az külön érdekes lesz, hogy mit szól majd Jack, amikor meglátja az élő Lockot, vagyis a Nemezist.
Az alternatív idősíkos szálak sem voltak rosszak, bár így önmagukban elég értelmetlenek. Biztos nem csak érdekességként mutatják, de nyilván nem fog már az évad 3. részében kiderülni, miért is mutatják ezeket részről részre. Valami kapocs biztos lesz majd a későbbiekben, de addig nem sok értelme van. Kate reptérről való menekülésekor néhány pillanatra feltűnt Jack is és a csaj mintha olyan "ismerem valahonnan" fejet vágott volna. És gondolom nem a repülőre gondolt. Sajnáltam Clairet, amikor Kate kidobta a kocsiból, de később, amikor megindult a szülés és bevitte a kórházba, már jófej volt. Az meg Clairetől volt szép, hogy nem buktatta le Kate-et a kérdezősködő zsaruknál, viszont a hitelkártya már túlzás volt. Szintén érdekes, hogy ezúttal is Ethan vizsgálta Clairet és ezúttal is ő adta be neki a szülést késleltető injekciót. Aztán persze Kate jelenléte sem lehetett véletlen. Valami olyasmire tudok gondolni, hogy akár felrobban a hidrogénbomba 1977-ben, akár nem, akár lezuhan 2004-ben a 815-ös, akár nem, így is úgy is az lesz minden szereplő Végzete, ami a Szigeten. Lehet, hogy hülyeség, de eddig nagyon úgy állnak a dolgok. Többek között ilyen Locke és Boone megismerkedése a gépen, vagy a leszállás után Kate és Sawyer beszélgetése a liftben. De ilyen helyzet még, szintén a gépen Jack és Desmond párbeszéde, vagy a Claire-Kate-Ethan triró kapcsolata. Persze az is lehet, hogy csak véletlen az egész, ettől függetlenül érdekes.
A végén nagyot néztem a szépszemű felbukkanásán.


Az viszont még nagyobb WTF volt, hogy elvileg Clairet is megfertőzte a Fekete Füst, mint Sayidot. Ebből viszont az következik, hogy Claire is meghalt, mint Sayid. Ha viszont így történt, miért nem láttuk? Claire eléggé magánál kellett hogy legyen, ha megmentette Jin, mert az azt jelenti, hogy valamennyire emlékszik a férfira.

10/6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése