2010. október 7., csütörtök

The Clone Wars, 3x04 (Sphere of Influence) - Epizódértékelés

Hangulatos rész volt, az előzőnél sokkal jobban bejött. A rengeteg utalás, a nagyszerű szereplők és maga a sztori mind remekre sikeredtek. Kíváncsi lettem volna, hogy pontosan mi volt az a veszélyes politikai játszma, amibe Pantora keveredett a Kereskedelmi Szövetséggel szemben, de nem hiszem, hogy erre később még választ kapunk.
Sajnálom, hogy Pantorát csak egy képkocka erejéig láthattuk, mert az alapján látványos helyszínnek tűnt, remélem később még nagyobb szerepet kap. Egyébként a bolygó neve (nyilván véletlenül) nagyon hasonlít egy másik filmben látott holdra, akár csak az őshonos lények, akik mindkét esetben kék bőrű, tetovált arcú humanoidok.
Tetszett az alapötlet, hogy a teljes Lucas család TCW-s alakot öltött. Lucas, vagyis Papanoida egyértelműen vitte a pálmát, de tőle nem is vártam mást. Határozott karakter, aki mindent megtesz a családjáért és a hazájáért, képes hidegfejjel gondolkodni a szorult helyzetekben és jó döntéseket hozni. Che Amanwe, Chi Eekway és Ion nem voltak túlzottan egyedi karakterek, de 22 perc alatt nem juthat mindenkire idő.
A túszejtés bátor húzás volt a szakadárok részéről, hiszen könnyen lebuktathatták volna a Kereskedelmi Szövetséget, bár sokak számára így is egyértelmű a Szenátusban, hogy ők bizony szeparatista kapcsolatokat ápolnak, közvetlen Dooku-val, ami nem csupán "üzleti". Bár lehet, hogy Dooku bízott Lott Dod képességiben, mert sokszor Palpatine-t megszégyenítő módon forgatja a szavakat és alakítja a dolgait.
Greedo felbukkanása jó kapocs az EP4-el, akár csak Mos Eisley és Jabba. A kocsma teljesen más volt, mint az EP4-ben látott kantina, amit egyáltalán nem tartok negatívumnak, elvégre nem csak 1 típusú kocsma létezhet Mos Eisley-ben.
Ahsoka feltűnése mindenképpen pozitívum, főleg miután jobban megismerhettük és kicsit több teret kapott a kibontakozásra, mint eddig. Kivétel talán a Lightsaber Lost és a Lethal Trackdown. Az elmetrükkös jelenet az egyik legjobb lett, ahhoz képest, hogy először próbálta ki élesben, nem csinálta rosszul. A Chuchi-val való párosa majdnem olyan jó volt, mint amit Barriss-el alkotott. Egyedül az asztal alatt bujkálós jelenetet éreztem kicsit hiteltelennek. Nem történetileg volt baj vele, hanem megvalósításilag...nem értem, hogy az asztal alól hogy tudtak észrevétlenül eltűnni úgy, hogy míg az egyik niemoidi lehajolt, a másik állva maradt, így észre vette volna, ha az asztal alól felbukkan valaki. Szintén remek kis momentum volt, amikor a magasba emelte, majd hosszú másodpercekig ott tartotta Chuchi-t. Szerintem nincs több 50 kilónál a szenátor, Ahsoka mégis feltűnően erőlködött, hogy a levegőben tartsa. Még hogy a nagyság nem számít. Persze egy padawantól nem is várom, hogy csillagrombolókat rántson le az égről, vagy egyéb "apró" tárgyakat.Bár Anakin nem szerepelt túl sokat, a coruscanti jelenetéből jól látszott, mennyire könnyed, baráti a kapcsolata tanítványával, aki sok dologban meglepően hasonlít rá. A nyomozós szál kicsit lassan indult be, ennek ellenére kellően feszültség teli, Papanoida állandóan sugárzó nyugalma ellenére. Divo hadnagy visszatérése nem volt rossz, bár a Senate Murders-beli alakítása után, nem néztem volna ki belőle, hogy egy szimpla vérnyom felett elsiklik. Elvileg még a Senate Murders előtt járunk, így ez betudható annak, hogy még kevésbé tapasztalt.
Papanoida és Ion tatooinei mentőakciója remek volt, a kocsmai lövöldözés igazi western hangulatot teremtett. Papanoida fegyverének hangja egyedire sikerült, nekem bejött.
Lott Dod Szenátus-beli szövege hatalmas volt, mint írtam, remekül keveri a lapokat. A történtek ellenére is képes jól kijönni a dolgokból és mártírnak beállítania magát, akinek még legyenek is hálásak, hogy visszaszolgáltatta a báró lányait. Vérbeli politikus. A zene is aránylag rendben volt, bár ezúttal nem mondanám kiemelkedőnek. Kíváncsian várom a folytatást.

10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése